Bilder från
Noraks  utställning

4-5 Mars 2006


EN OTROLIG HELG
Där Solitaire blev
BIS på Lör och BOX på Sön

Historien börjar när vi anmäler oss till utställningen. Jag anmäler Solitaire en dag innan Lotta Rotebräckans anmäler Thunderball. Vi kan få ta över en stuga som är bokad för Martina Svartträskets i tre nätter av Inger Tasse-boo Tack.

Men då vi Lotta och jag tycker om att prova på nya grejer. Bestämmer vi oss för att sova i bilen en natt och hyra stugan bara en natt och att vi skall söka dispens på söndagen och starta återtåget hem så tidigt det går.

Sen kom så bakslaget Thunderball kom ej med till utställningen. Lotta bestämmer sig ändå att följa med hålla oss sällskap. Tack så mycket. Det betyder så mycket att få vara din vän. Tur var väl det skulle det ju visa sig ...... BIS & BOX....

Planerna går vidare matlistor skrivs. Takboxen skall på så vi får plats att sova i bilen. Vi planerar att sova på pälsar ev renskinn lycktor med värmeljus skall hålla värmen i bilen. Nu blev det dock inget av att sova i bilen då min mamma inte tyckte det var någon bra ide. Hon betalade boende åt oss även första natten. Vilket visade sig vara mycket bra. Då Lotta började bli förkyld under bilresan mot Norge. Kan ju undra hur det hade gått att sova i bilen? Nu sov vi på campingen i bogstad och det var -15 C på morgonen när vi vaknade. Men sova i bilen kommer vi nog göra någon annan gång måste ju prova...

Resan startade på fredags eftermiddagen i lungt tempo. Vi fick hela tiden information om hur vägarna var framför oss från Jocke och Camilla Devines Kanonbra. Vi tuffade på och när vi passerade Edsvalla stannade vi till hos våran utställningssekreterare i Väk Ann-Marie Kvistdungens och lämnade in lite anmälningar. Fick ett trevlig avbrott från bilkörning Fika och en trevlig pratstund. Vi fick också förmånen att träffa alla dessa gosiga katter. Några av kattungarna skulle flytta samma kväll vilket var tur. De tog mitt hjärta. Bilder från besöket.

Framme på Bogstad camping vid 23.30 på kvällen. Resan gick mycket bra kändes som den var kortare och gick snabbare än det gjorde. Vi var båda ganska pigga när vi kom fram. Lite middag innan vi kröp till kojs. Lotta i underslafen och jag uppe i denna rangliga våningsäng som känns att den skulle vara avsedd för barn och inte vuxna. Väckarklockan ställs till 6.20.

Kl 6.14  Knak Vi vaknade båda två av att det knakade i sängen det lät som trä bröts sönder. Lotta flög upp ur sängen och jag vågade inte röra mig. Men jag rasade inte ner i underslafen Puh. Väckar klockan behövdes inte. När vi satt och åt frukost ringde Jocke. Talade om att det var fri burplacering och att de bokat upp bur åt oss. Tack. Han förklarade hur vi skulle köra för att hitta med hjälp av hans gps. Trots väg beskrivningen blev vi tvungna att ringa och säga att vi kört fel.... Han lotsade oss med tålmodig hand till utställningslokalen. Utan hans hjälp hade vi inte kommit fram. TACK,TACK,

Väl framme Under tiden jag checkar in sätter Jocke upp burskynket. Vilken service. Mingel och mycket kramande. Det är alltid lika roligt att träffa en massa goda vänner.

Solitaire ställs för Stephe Bruin hon är ensam i sin klass. Stephe säger OH vilken katt och att hon får sitt certifikat. Jippi. Efter ett tag var det dags att ta ut BIV en. Honorna är Solitaire den läckra  (GIC) S*Sherwoodskogens Arizona och den häftiga (N) Stjernen's Camilla. Bästa hona i grupp 4 blir Solitaire medans BIV tas av SW'05 CH S*Aristo Limaz Terrie Viking JW . GRATTIS
 

GIC S*Rotebräckans Solitaire


BIS Lör 4 mars
BOX Sön 5 mars
GIC S*Sherwoodskogens Arizona


Hon blev GIC på Sön den 5 mars GRATTIS
SW'05 CH S*Aristo Limaz Terrie Viking JW

BIV Champion lör 4 mars
BIV
BIS Sön 5 mars


Solitaire blir Nominerad. Jocke våran Turgubbe säger att hon kommer att få tre röster i panelen. Vi ler lite och tycker att han är rolig. Solitaire hade innan helgen inte fått någon röst i panel.

Så börjar det dra ihop sig till paneler. Mia Magorias lägger sina magiska händer på Solitaire. Lotta ber Eta Javeliner's presentera Solitaire i panelen. Tack för den fina presentationen och Grattis till kattungarna som föddes samma dag.

Det ser ut som domarna tycker om Solitaire. Röstningen drar igång första rösten gick till Solitaire Lotta och jag skriker som tokiga. Första rösten i Panel!! andra till en annan katt tredje till Solitaire och vi tystnar chockat fjärde till den andra katten resten till Solitaire. Jag förstår inte riktigt vad som händer!! Hamnar i nåt slags chocktillstånd. "Hon kommer att bli minst Box" Är i något sorts av trans. Bästa hane blir en Birma (tror jag) Är inte riktigt med. Så är det då dags att ställa Solitaire mot hanen. Röstningen blir jämn 3 mot 3 lotten får avgöra vilken domare som får utslags rösten. Det blir Anne Gro Veland hon väljer SOLITAIRE.
BIS, BIS, BIS
Fram och hämta pris. Presentera katt m.m blir inte så bra...... Vet inte varken vad solitaire eller vad jag själv heter....... Samtidigt kommer den australiensiska domaren fram Solitaire fick även ett special Pris från den Australiensiska domaren Lesley Morgan Blythe. Jocke hjälper mig med Priser och leder den chockade Sussi därifrån. Tack så mycket. Jocke för hjälp men framför allt "tur spådomen". Tack Alla för alla gratulationer .
GRATTIS GIC S*Rotebräckans Solitaire
BIS-V BIS-V BIS-V BIS-V Lör 4 mars

                          BIS    BIS    BIS    BIS    BIS    BIS

 Lotta och jag rör oss i trans vi förstår inte. Solitaire njuter av uppmärksamheten poserar gladeligen och visar att hon ärvt en del av "Titta på mig, Jag är vacker" attityden från sin mamma S*Utblickens Grace.


Delad Glädje Dubbel Glädje Ägare:Tasse-boo
GRATTIS GIC S*Sjöhorvans Albertina
BIS-K BIS-K BIS-K BIS-K Lör 4 mars
 


Delad Glädje Tripplad Glädje. Ägare:
Vimmerskogen
GRATTIS IP & EC S*Animaniac´s Terry Talebearer
BOX-K BOX-K BOX-K BOX-K
 

Dags att åka till campingen. Vi kunde få ta följe efter Johan och Mia. Men eftersom vi hade bilarna på olika ställen och att vi inte var riktigt klara säger jag sturskt. Vi hittar!!!!! Jo,jo så sant vi såg den vägen vi visste vi skulle åka men befann oss på fel sida av vägen! Det skulle ta ungefär 10 min med bilen. Vi körde åt olika håll och vände fyra ggr innan vi hittade rätt. Det tog oss 40 minuter innan vi var hemma på campingen igen.
Middag tillsammans med Johan och Mia i deras stuga. Mia hade gjort en Kanon god gryta till den serverades Cous cous med majs och melon och sallad till. Ost och kex. grönsaker med dipp. Birgit och Björn Skogsvittras kom också över till stugan efter middagen. Tack för en trevlig Kväll.
Innan vi gick sa Mia: Inte kan ni väl söka dispens imorgon ni måste ju stanna. Nä det kan vi väl inte.

I stugorna
 
 

Söndagsmorgon.
Vaknar än en gång innan väckarklockan. (Jag sov i soffan vågade inte sova i våningsängen. Tänk om jag hade brakat ner på Lotta.)
Vi checkade ut i god tid. Tog rygg på Mia och Johan till utställningshallen vilket var tur annars hade vi säkert kört bort oss igen.

Jockes spådom på morgonen var att idag skulle det bli BOX.

Dagens domare är Hanna Jensen.
Solitaire får en fantastisk bedömning. Lotta sitter på läktaren och tårarna rinner ut efter kinderna. Jag är Jättestolt över min tjej. Hon fick sitt CACE  Blev Nominerad i stentuff konkurrens. BIV en togs av Terrie Viking
 

 När vi ringer till Jocke och Camilla för att tala om att Solitaire blev Nominerad sa han: Jag sa ju det. Det blir en BOX.
Tack för att ni för så mycket tur med er. Kan känna att vi kanske ge lite tur tillbaka. Får Gratulera till S*IceWood's Oxfords IP-Titel. Vi var ju med när han blev premier också.
 

Efter lite vila och lunch. Var det dags för söndagens paneler.
Vi satte upp Solitaire lite för tidigt i buren. Men Lotta placerade sig bakom hennes bur och gav henne lite godis när hon tröttnade på att sitta och vänta.
Lotta bad Barbro Rockringens  vara assistent åt Solitaire. Hon bar fram och presenterade Solitaire som en drottning. Så vackert. Tack så mycket.
Solitaire blev även idag bästa hona. Bästa hane blev SW'05 CH S*Aristo Limaz Terrie Viking JW.

Ställer man Viking och Solitaire mot varandra kan det bara gå på ett sätt. Så blev det också.
BIS blev Viking och Solitaire blev BOX. GRATTIS JIPPIE,

Stort Grattis min Älskling. Den här gången kunde jag komma ihåg både vad du och jag heter.
Vilken Helg, Vilken Helg, Tack för allt.

GRATTIS GIC S*Rotebräckans Solitaire BOX-V BOX-V BOX-V BOX-V Sön 5 mars
 

Delad Glädje Dubbel Glädje.  Ägare:
Vimmerskogen
Grattis SW'05 CH S*Aristo Limaz Terrie Viking JW
BIS-V BIS-V BIS-V BIS-V
 

Delad Glädje Tripplad Glädje.  Ägare: Magorias
GRATTIS SW´04 GIP/EC S*Ma Coo´s Lagavulin, DSM
BIS-K BIS-K BIS-K BIS-K
 
 

Delad Glädje quadruppel Glädje. Ägare: Tasse-boo
GRATTIS GIC S*Sjöhorvans Albertina BOX-K BOX-K BOX-K BOX-K
 

 

  Resan hem gick bra. Lotta och jag sjöng BIS & BOX BIS & BOX hela vägen hem.

                                                                Mera Bilder