Loggbok Franska ostkullen
födda 2005-07-21

 

Prolog:
Pappa Jumpluff kom på hem till oss på kvällen 19 maj. Både Pussy och Foppa var överlyckliga och drog igång på en gång 8st vrål registrerades under kvällens gång. Syster Solitaire förstod inte allt stohej men brydde sig inte nämnvärt. Foppa fick lukta på hennes andedräkt om han kom allt för nära. De brydde sig inte om varandra.

Efter den första heta kvällen tappade Foppa lite av intresset medans Pussy fortfarande var intresserad. Hon var förmodligen lite för villig. För när hon lugnade ner sig och Foppa fick jaga kom han i stämning igen och ytterligare 4 st vrål registrerades av oss. Foppa fick åka hem igen.
Tack Martina & Robin att för Foppa fick komma hit. S*Svarträskets

Väntan
Nu infann sig väntans tid. Hade Pussy blivit dräktig. Ganska snart förstod vi att så var fallet. Svullna tuttar och viktökning. Senare så rörelser och sparkar. Nu kom så oron för hur många det skulle vara  Tänk om det skulle vara lika många som syster Jinx fick 8st. Tänk! om hon släppt ett ägg varje gång de parade sig....

På morgonen den 19 Juli när jag vaknade kom Pussy som vanligt och kelade. Hon visade att jag skulle följa efter henne. Hon ställde sig framför min Garderob ville att jag skulle öppna. I samma veva kom Solitaire hon visade ett stort intresse för bakdelen av Pussy. Jag lyfte svansen och upptäckte att slemproppen hade gått. Jag öppnade inte garderoben inte Peters garderob heller trots bedjande nja de befallande ögonen.

Jag ringde till Martina talade om att nu var det nog dags snart att Foppa skulle nog ganska snart bli pappa igen. Hon undrade om hon skulle komma över. Ja tack.

Svartträskarna dök över med all deras erfarenhet. En enorm trygghet för oss förstagångsfödare. Pussy tyckte om den uppmärksamhet hon fick och sökte vårt sällskap. Även om hon med jämna mellanrum försökte få oss att öppna våra garderober. Men tji fick hon. Hon hade en del lättare  sammandragningar under dagen. Efter att blivit nobbad garderoben sökte hon sig till en större kartong vi hade gjort i ordning för henne. Där fick hon sällskap av Solitaire.
Vid kvart i fem kvällen drog värkarbetet igång på allvar och kvart i sex föddes första kattungen blåsköldpaddan. Sen kom de med jämna mellan rum och sista kom straxt för halv åtta. Som nummer två kom Blåvita killen ( chabichou ) vilket gav oss en av vardera kön bra mallar för köns bestämningen. Creme tjejerna härnäst och till sist men inte minst blåvita killen nr. 2 ( Gex ). Martina Robin & Kimberly arbetade som ett väl sammansvetsat gäng med koll på allt. Hjälpte Pussy och kattungar Kön och färgbestämning vikt och klockslag. medans jag mest kliade Pussy bakom örat. Tack så mycket än en gång. Det var enormt lärorikt. Pussy var mycket duktig fick under resans gång mycket stöd och hjälp av syster Solitaire. Som fick vara med för Pussy och hjälpte till med tvättningen av kattungarna. Vilket uppskattades av Pussy som dryga halvägs hämtade andningen en stund och lät solitaire skötta tvätt. Pussy fick under resans gång lite energiblandning bestående av ägg grädde druvsocker och en gnutta salt. Det var mycket gott och stärkande.

När allt var klart och vi tittade och njöt av de små liven som diade Pussy. Sa min man att Blåsöldpaddan såg ut som en rockfort och att den blåvita hanen som chabicou. Precis hemkomna från Frankrike där vi spenderar semestern varje år låg någonting fransk nära till hands. Jag hade då föreställt mig något mer lätt uttalat än franska ostar. Men så fick det bli.

  LoggBoken  
   

►Tillbaka till  Kattungar

►Till fotogalleri