Loggbok Franska ostkullen
födda 2005-07-21

 

17 augusti
Nu var det ett tag sedan loggboken uppdaterades. Man har inte tid att slita sig från kattungarna. De har flyttat från sovrummet ner till vardagsrummet där det är lite mer liv och rörelse. De har då också ett större område de kan vistas på. Även om de inte har utforskat hela rummet än. De rör sig längre och längre bort från bolådan för varje dag. De leker intensivt en stund tills hunger och sömn tar över. Idag har de för första gången fått lite välling på tallrik. Brebis och Rocamadour tyckte det var gott medans de andra inte kunde förstå varför man skulle äta något annat än det mamma bjuder på.

       

 

8 augusti
Kattungarna börjar bli rörliga medvetna om världen utanför lådan. När man böjer sig fram över lådan kommer de en till mötes. De har börjat att försöka tvätta sig själva med blandat resultat. Det är svårt att hålla balansen ibland. Brebis har varit aktiv i sina försök att komma ut från lådan. Jag trodde hon skulle lyckas komma ut först. Men det var Chabichou som klarade det först . Blev genast nerputtad av mamma sin tillbaka i lådan igen.

       

 

1 augusti
Det är inte alltid så roligt att bli tvättad

 

       

31 juli
Rocamadour först ut att öppna ögonen.

 

       

30 juli
Då var det dags att flytta bebbarna igen. Nedersta  byrålådan fick det bli.

       

25 juli
Alla kattungarna växer och frodas. Man kan sitta i timmar och titta på dom. Både Pussy och Solitaire purrar i kapp hela tiden tycker det är så mysigt att ha blivit föräldrar. Solitaire är hjälp förälder under dagen på kvällen är hon ute i kattgården och jagar flygfän och daggmaskar. Mjölken har kommit i gång bra. Pussy har flyttat kattungarna två ggr först från den stora kartongen till en liten resväska. Då vi hade en del besök här i går tyckte Pussy att det blev lite för stökigt och flyttade kattungarna in i en garderob. Då hon inte gick med på att flytta ut igen fick hon in väskan i garderoben den har ju i alla fall kanter.

       

 22 juli
Bebisarna mår bra snuttar och sover. Pussy & Solitaire fortsätter att ta hand om bebbarna tillsammans.

  inledning LoggBoken  
   

►Tillbaka till  Kattungar

►Till fotogalleri